RIBs - Rigid Inflatable Boats

Als grootste specialist van België in RIBs streven wij er naar steeds een groot aanbod van verschillende soorten RIBs te hebben zowel in het vrijetijds als in het professionele en/of racing segment en dit in verschillende lengtes. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat u bij ons terecht kan voor (de voor) u ideale boot.

Nieuwe en tweedehands RIBs

Bovendien zorgen wij ervoor dat wij steeds een voorraad hebben van zowel nieuwe als tweedehands RIBs zodat u indien nodig binnen de kortste keren het water op kan.

Luxe RIBs voor vrijetijdsgebruik

Voor wie op zoek is naar een luxueuze RIB voor vrijetijdsgebruik kunnen wij de volgende merken aanbieden : Capelli, Solemar, Heaven en Zodiac.

Sportieve RIBs

Wie het echter wat sportiever wil in zijn vrije tijd kan kiezen voor een custom built Osprey RIB of de Xtreme&Raid RIB versies van Capelli. Wil je echter het sportieve in combinatie met luxe, dan hebben wij ook de oplossing voor u klaar : een Technohull RIB.

RIBs voor professioneel gebruik

Voor de professionelen onder ons heeft zowel Osprey als Capelli de nodige professionele RIB modellen in zijn gamma om uw boot uit te bouwen tot een echt werkstation. Capelli biedt de nodige standaard RIB werkmodellen in verschillende lengtes, maar wie een op maat gemaakte Ribboot nodig heeft die volledig naar uw wensen afgebouwd wordt, zijn er de Osprey Ribs.

Racing RIBs

Wie echter wil deelnemen aan de verschillende RIBraces kan rekenen op de racemodellen van Osprey, Technohull en Capelli. Alle deze merken hebben een mooi palmares van winnende prestaties door de jaren heen.

Tender of opblaasboot

Zoekt u eerder een tender of een opblaasboot, dan kan u bij ons terecht voor een Zodiac, Bombard, Avon of Highfield.

Wat zijn RIBs?


RIBs - de afkorting staat voor Rigid Inflatable Boats -zijn opblaasbare motorboten met een harde romp. Ze combineren de goedeeigenschappen van een gewone boot en een rubberboot. Het drijfvermogen komt van de met lucht gevulde tubes. Als liefhebber vanmotorboten zal u deze 4x4's van de zee zeker weten te waarderen omwillevan de unieke vaarervaring: RIBs combineren op unieke wijze snelheid enwendbaarheid. Vaak worden ze geassocieerd met pleziervaartuigen, maar inde praktijk worden ze ook ingezet als militaire patrouilleboten,reddingsboten en raceboten. Door hun constructie zijn ze de meestflexibel inzetbare motorvaartuigen voor op zee.