Geschiedenis van Brugge Marine Center

Op 1 mei 1987 mocht de familie Deraedt,Brugge Marine Center overnemen. De jaren die erop volgden waren dan ook niet alleen toegewijd aan reorganisatie maar ook aan de ontwikkeling van een degelijk marketingplan en de zoektocht naar nieuwe marktsegmenten. Sedert enkele jaren, is Brugge Marine Center dan ook een van de flexibelste snelst groeiende bedrijven in zijn genre.

Door de jaren heen mocht Brugge Marine Center een onbetwistbare reputatie opbouwen voor het afleveren van degelijke service en herstellingen. Het huidig marktaanbod van het bedrijf is zonder enige twijfel een perfekte basis voor een verdere bedrijfsuitbreiding zijnde : het afleveren van "op maat" gemaakte exclusieve produkten, kwalitatief hogere standaard produkten voor recreatievaart als voor een laagintensief beroepsmatig gebruik. Dewelke reeds jarenlang hun betrouwbaarheid en prestatievermogen mochten bewijzen.

Sinds november 1996 werd het bedrijf ondergebracht in het oude Racing Department&Boathouse van OMC-Europe gelegen langs het zeekanaal in Brugge. Een totale oppervlakte van ongeveer 4000 m² is er te uwer beschikking. Het boothuis bestaat uit twee verdiepingen en is tevens uitgerust met een speciale hijskraan om boten rechtstreeks uit het kanaal te hijsen en te vervoeren in de workshop voor verdere herstelling, onderhoud, servicing en/of winterberging.

Voor diegenen die via het water ons bedrijf betreden, zijn er een aantal overdekte pontons ter beschikking. Dit laat probleemloos kleine herstellingen toe zelfs bij gietende regen. Langsheen de pontons en het hoofdgebouw is er ook nog een boothelling aanwezig. Dit biedt de klant de flexibiliteit om op gelijk welk tijdstip aan testvaarten deel te nemen. Onze gebouwen bevinden zich op zo'n 6mijl kanaalvaart (en een zeesluis) van de Noordzee. Voor diegenen die verder inlands wensen te varen is dit eveneens mogelijk na een doorvaart van slechts 1 sluis..